Fiftybeans Kenija Riakiberu, 200g
Sveže pražena kava iz brnenske pražarne kave Fiftybeans.
Okus.
Zgodba o kavi kmetov iz Kamacharije
Spet je tu eden najlepših obdobij v letu. In kateri je ta? Sezona afriške kave!
Letošnji prvi primerek je ta ribezova dobrota. Pridelala jo je skupnost kmetov, imenovana Kamacharia, ki sodeluje s predelovalnim obratom Riakiber.
Delavci so češnje najprej ročno nabrali, jih razvrstili, olupili in nato 24 ur fermentirali v velikih posodah. Fermentacija pri kenijskih kavah služi za odstranjevanje preostale pulpe in ne za spreminjanje aromatičnega profila, vendar predelovalni obrati v Keniji že eksperimentirajo tudi s tem. Vendar pa je lokalni terroir tako bogat, da to v resnici ni potrebno. Kava se standardno 20 dni suši na dvignjenih posteljah.
In kakšen je njen dejanski okus? Kot vsako leto. To je popolna odrešitev! Je vse, kar si želite od kenijske kave. Ribez, maline, vanilija, jagode, rabarbara, kosmulje. Absolutna sočna slast. Na kaj še čakate?
Za filtrirano kavo vedno uporabite kavo, ki ni starejša od 7 dni od datuma praženja. Tako boste preprečili neželene grenke note v okusu.
V embalaži je napolnjen z dušikom, ki je primeren za živila in upočasnjuje oksidacijo zrn, zato bo kava ohranila svoj značaj tudi 45 dni po praženju.
Država.
Nadmorska viš ina: 1600 m nad morjem.
Sorta: Batian, Ruiru 11, SL28
Predelava: oprana
Okus: ribe - slivovke - vanilja - slamnik - ribeza - rebarbaro - angareza
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER