Termometri
Priprava popolne kave je alkimija. Da ne bi uničili kave, ko se prvič združi z vodo, je dobro, da kavo prelijete z vodo prave temperature. Če boste kavo, ki je pravkar zavrela v kotličku, zalili z vodo, jo boste zažgali in v njej ne boste uživali. Kavo je najbolje preliti z vodo s temperaturo približno 90 °C plus ali minus 5 °C - to je vedno odvisno od načina priprave. Če uporabljate čajnik, obvezno počakajte vsaj 30 sekund do minute - od količine je odvisno tudi, koliko časa bo trajalo, da se temperatura vode zniža. Najlažje pa je, da si priskrbite termometer, s katerim boste vedno prepričani, da kavo zalivate z vodo prave temperature. Enako velja za stepanje mleka v mlečne kavne napitke. Mleko ne sme biti hladno, vendar tudi ne sme biti zažgano. Idealno je, da med stepanjem neposredno spremljate njegovo temperaturo.
Najprodavaniji proizvodi u kategoriji
-
1
Termometer za kavo/čaj (za kuhinjo)Digitalni termometer za kavo, čaj in drugo kuhanje v kuhinji. Merilno območje: od -50C do +300C. Brezplačne baterije so vključene!8,90 €
Na zalogi -
2
Analogni termometer TimemoreAnalogni termometer iz nerjavečega jekla Timemore za popoln nadzor temperature vode, temperature stepenega mleka in druge kuhinjske uporabe.11,90 €
Na zalogi