Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g
Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g
Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g
Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g
Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g
Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g
Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g
Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g

Cascara Colombia, kavni čaj, 100 g

Na zalogi
5,90 €
Z DDV

Cascara je sadni čaj iz posušenih lupin kavnih češenj. Takšen"kavni čaj" je po dostopnih virih najstarejša kavna pijača, ki je bila izdelana iz plodov kavovca.

Na zalogi > 5 kosov, dostavljeno 7.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
 

Tokrat lahko uživate v slastnem osvežilnem napitku iz posušenih kavnih češenj, ki jih skrbno pridelujejo v regiji Cauca v Kolumbiji. Coffea arabica, sorta Caturra.


Opis: Cascara (v španščini pomeni lupina) jesadni čaj iz posušene lupine kavnih češenj. Takšen"kavni čaj"je po dostopnih virih najstarejši kavni napitek, ki je bil kdaj koli narejen iz plodov kavovca. V Jemnu so ga pripravljali že v 9. stoletju pod imenom Kešir (qishr). Kavna zrna, kot jih poznamo pri nas, so pražena semena, odtrgana iz kavnih češenj, ki dozorijo na kavovcu. Na kmetijah se lupine z ostanki sadne pulpe uporabljajo kot naravno gnojilo. Ko se posušijo, dišijo po sladkih rozinah, pijača pa je po okusu najbolj podobna šipkovemu čaju.



Postopek priprave: 1. V 500-750 ml vrele vode vlijemo 25 g kaskara in pustimo stati 6-8 minut.


Naš nasvet: Poskusite ledeni kavni čaj! Podvojeno količino kaskara združite s hladno vodo in jo za 24 ur postavite v hladilnik. Ta že tako lepo sladek napitek lahko sladkamo z medom ali panirjem. Zelo dobrega okusa je v kombinaciji s sirupi iz agrumov in sadja.


Predelava: Cascara v 100 g pakiranjih jepredelana s tehnologijo "visokotlačne predelave", kar pomeni ne-termično pasterizacijo po pakiranju, pri kateri se uporablja visok hidrostatični tlak (od 87 000 psi - 6 000 barov). Ta tlak inaktivira patogene v živilu, podaljša rok uporabnosti in zmanjša ali popolnoma odpravi uporabo konzervansov.

Lastnosti in prednosti:

- Varnejša hrana - HPP inaktivira škodljivo mikrobiološko aktivnost v hrani, ne da bi poškodoval vitamine, minerale, encime, antioksidante in druge bioaktivne spojine. Tehnologija odpravlja tudi tveganje kontaminacije živil.

- Sveži in okusnejši izdelki - živila ohranijo svežino, okus, barvo in videz.

- Okolju prijazno - tehnologija zmanjšuje ali celo odpravlja uporabo konzervansov v živilih. Pri obdelavi se ne uporabljajo kemikalije, temveč le voda.

- Manj odpadkov - HPP podaljša življenjsko dobo izdelkov ter zagotavlja kakovost in svežino do konca potrošniškega cikla. Pri nekaterih izdelkih lahko s to tehnologijo dosežemo do 90 % manj odpadkov!

Predelava:

Izdelek se namesti v posodo HPP, ki je postavljena v vodno okolje. Voda se stisne in ustvari takojšen hidrostatični tlak, ki z enako silo deluje na vse dele izdelka. Prožna embalaža prenese tlak iz posode na izdelek, hkrati pa ga še vedno ščiti pred vodo.




Približna vsebnost kofeina v kavnih napitkih: Cascara 110-130 mg/l navadna kava 300-500 mg/l espresso 30-50 mg/del

Shranjujte v suhem in na sobni temperaturi.

EAN: 722777649199

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER