Keramika Kalabasa
Najboljši način uživanja čaja Maté je zagotovo iz tradicionalne južnoameriške posode Kalabasa. Srkanje čaja Maté s to posodo bo vaši izkušnji čaja dodalo povsem novo dimenzijo :)
Tradicionalno posodo kalabasa izdelajo tako, da izdolbejo bučo, pri nas znano kot kalabasa ali indijska kumara. Kalabasa se je v Evropi začela pojavljati konec 17. stoletja. Namesto klasičnega materiala so se razširili drugi materiali, na primer priljubljena keramika. Prednost keramike je vsekakor njena trajnost in enostavnost vzdrževanja; v nasprotju z bučami se stene keramične kalabase ne zmočijo in zato ne splesnijo.
Pitje skozi kalabaso prispeva k nenavadnemu vzdušju, seveda pa so te posode priljubljene tudi zaradi svojih funkcionalnih lastnosti - enostavno jih je narediti, pijača vam ne opeče rok, kalabasa ne pušča, je lahka in ohranja pijačo toplo.
V kalabaso z bombico v notranjosti dajte 2 do 3 čajne žličke listov maté. Voda, segreta na 80 stopinj, se nalije čez kovinsko slamico, da se maté ne zažge. Postopek polnjenja se ponavlja, dokler maté ni močan in dobrega okusa. Maté se lahko pije tudi sladko, tako da se listom maté v kalabasi doda sladkor.
Prostornina in višina posode sta le okvirna, vsaka kalabaša je izvirna. Višina je od 9 do 12 cm, prostornina pa od 300 do 600 ml, odvisno od oblike in višine posode.
EAN: 2221001430001
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER