The Naughty Dog Unicorn 200g
The Naughty Dog Unicorn 200g

The Naughty Dog Unicorn 200g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Nova mešanica enozoba s srednjo kislostjo v kombinaciji Etiopije in Kolumbije.

Marelični koktajl - Skittles - Praline

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
Datum praženja
 

Mešanica kave: Kolumbija Diego Bermudez, Etiopija Aricha

Predelava .

Nadmorska višina: MIX

Priporočena priprava: Kava: filtrirna

Etiopija Aricha



Pranje: Aricha Predelava: opranaSorta:

Nadmorska višina: 1850-1880 mRegija: Aricha, Yirgacheffe

Pri tej metodi se kavne češnje potopijo v posode z vodo, da se ločijo tiste, ki ostanejo na površini, kar kaže na njihovo nezrelost ali poškodbe. Lupine se nato mehansko odstranijo z zrnc z lupilnikom, ki se nato prestavijo v večurno vodno kopel, v kateri poteka fermentacija. Po končani fermentaciji se zrna sušijo na soncu, dokler ne dosežejo želene vlažnosti. Ta način predelave daje kavi lahkotnost, čist okus in svežo kislost, ki so značilni za to mešanico.

Kolumbija Diego Bermudez

Kmetija:
Diego BermudezSorta:


Nadmorska višina: 1700 - 1950 m nad morjem Predelava: sprana fermentacijaOcena izkupejev: 88,25 b

Diego dela na družinski kmetiji v Cauci. Skupaj z družino si prizadevajo doseči višjo raven pri praženju. Na kmetiji so zgradili svoj laboratorij, da bi razumeli kupiranje in praženje, nato pa so lahko začeli ustvarjati lastne protokole fermentacije, s katerimi so eksperimentirali. Od leta 2015 so dosegli številne vidne uspehe in nagrade. Diego je postal izkušen degustator in je pridobil kvalifikacijo CQI 2. stopnje za predelavo kave.

Y-05-Proces
Postopek tega profila se začne z obiranjem kavnih češenj ob primerni stopnji zrelosti. Češnje se nato razkužijo z ozonom in prenesejo v fermentacijske posode, kjer poteka 72-urna fermentacija v vodi. Kava se nato olupi in odstrani vsa sluz; sluz in pulpa se odpeljeta v pilotni obrat, kjer se proizvajajo posebni mikroorganizmi za postopek in ustvarja gojišče s predhodniki arom in okusov fermentacije. Ta kultura fermentira 36 ur, da se prekurzorji s pritiskom pritrdijo na kavna zrna. Nato se izvede toplotni šok. Kava se nato posuši v razvlaževalniku, s čimer se ohranijo nežni toni in prepreči prekomerno oksidacijo zrn ter prekomerno fermentacijo.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER