GourmetCoffee Specialty - Peru T. Sachez 250g
Kava z bogatim okusom, polnim telesom in nežno sladkimi notami, ki bo navdušila tiste, ki imajo raje manj kisel značaj. Banana - češnja - čokoladna torta
Nadmorska višina: 1200-2100 m.
Naravnaregija: CajamarcaSorta: Catuai Kmetija: HuabalLastnik : Edilberto Torres SanchezPakiranje: 250 gPražarna: Beansmith's Kaj
je specialna kava za gurmane?
To je prava izbira kave, ki jo je za nas skrbno izbrala in pražila pražarna Beansmith's. Definicij je veliko, ena od natančnejših, ki jo je pripravilo združenje SCA (Select Coffee Association), pa pravi, da so to kave, ki pri strokovnem ocenjevanju dobijo vsaj 80 od 100 točk in nimajo natančno navedenih napak v okusu. Pri naših izbranih kavah boste našli tudi 100-odstotno preglednost (kmetije, uvoznik, pražarna in prodajalec na drobno).
Kaj je pri izbranih kavah drugače?
Ne pričakujte izrazite grenkobe v kavi, saj so pražene rahlo kot običajne kave. Praviloma boste v njih našli več sadnih okusov. Vse naše kave so v prvi vrsti namenjene domačemu kuhanju, na primer kot filter kava
, kar
pa ne pomeni, da ne morejo biti zanimive tudi v moka lončku.
kaj nas je pritegnilo k tej kavi?
z našimi čokoladno obarvanimi kavami iz države, ki je za izbrano kavo nenavadna, se potopite v vsakdanji ritual. In kaj je lepšega kot si privoščiti to kavo v nedeljsko popoldne pri babici, kjer se topla torta združuje z družinsko tolažbo. :-)
Nasvet za pripravoNe zapisujemo
natančne
grobosti mletja, saj jo ima vsak mlinček drugačno, lahko pa poskusite zmleti tako, da dobite približno to, kar imamo spodaj. Vendar je to v resnici eden od številnih različnih primerov. To je le nekakšna odskočna deska.
Kapljanje 18 g (60 ml razcveta), skupaj 250 ml v 3 min.
Informacije uvoznikaEdilberto
Torres Sanchez je druga generacija pridelovalcev kave iz San Antonia v Huabalu. Na svoji kmetiji na 1600 m nadmorske višine goji kavo catuai in castillo. Kavo predeluje večinoma na samooskrbni način že 3-4 leta. Zrele češnje 25 do 30 dni suši na šotnih posteljah."
Huabal v pokrajini Cajamarca v departmaju Jaén je eno najmočnejših območij
z
vidika članov in kakovosti. Z nadmorsko višino 1200-2100 m in pridelovalci večinoma nad 1800 m, ima ogromen potencial, čeprav infrastruktura preprečuje njegovo polno izkoriščanje. najbolj ranljivi so proizvajalci, ki niso povezani - torej tisti, ki niso člani zadruge, združenja ali organizacije - in predstavljajo 75 % proizvajalcev v severnem Peruju. Številni proizvajalci v Huabalu so obnovili svoje kmetije s katimorami. Novejši nasadi caturre, burbona in catuai ponujajo upanje na večji pridelek in boljšo kakovost. Huabal se razprostira na več gorskih verigah, kjer se lahko podnebne razmere in tla zelo razlikujejo: nekatera območja imajo vlažne in mokre razmere ter rdeča, afriška tla, druga so suha in vroča.
Vse
to prispeva k raznolikim in okusnim profilom skodelic ter nekaterim zelo kompleksnim kavam.
o Peruju
V Peruju sopridelovalci kave občutljivi na spremembe na trgu, pogosto pa jim primanjkuje usposabljanja in motivacije za kakovostnejša proizvodnja zaradi pomanjkanja premijskih nagrad. Zato smo se odločili spremeniti način kupovanja kave in sodelovati neposredno s pridelovalci v Peruju. To nam bo omogočilo nadzor in izboljšanje kakovosti ter zagotovilo finančno preglednost. Na ta način bomo lahko za kavo plačevali višje cene in pridelovalcem zagotovili pošteno nagrajevanje.
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER