Beansmiths Colombia Siracusa 250g
Beansmiths Colombia Siracusa 250g

Beansmiths Colombia Siracusa 250g

Ni na zalogi
16,90 €
Z DDV

Drzna, sočna in kompleksna kava, v kateri boste zagotovo uživali.

Okus: češnja - rumena melona - božični punč

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Naravno (natural)
Metoda obdelave
Anaerobno
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Država.

Kmetija: Siracusa

Sorta: Castillo

Nadmorska višina: 1800 m

Območje: Anserma, Caldas

Kislost: srednja kislost

Ocena pri krofanju: 86

Metoda predelave: Naravna anaerobna

Priporočena priprava: filter

Kava izvira iz regije Anserma. To območje se nahaja v zahodnem delu kantona Caldas. To je kmetijsko središče, v katerem je gojenje kave odlično. Zadruga je začela delovati leta 1967. Ima veliko znanja in izkušenj na področju trženja kave, v občinah pa deluje s podporo Nacionalne zveze pridelovalcev kave Kolumbije in Odbora pridelovalcev kave departmaja Caldas: Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar in Viterbo. Zadruga združuje 2 083 pridelovalcev kave, ki se zavzemajo za pridelavo kave odlične kakovosti. Poleg kave gojijo tudi sladkorni trs in banane, ki jih nato z dobičkom prodajo.

Glavni cilj je trženje kave in drugih kmetijskih proizvodov, ki si prizadeva za spodbujanje in izboljšanje gospodarskih, socialnih, tehničnih in kulturnih pogojev pridruženih oseb, če so povezani s kmetijskimi dejavnostmi in zlasti s pridelavo kave na vseh njenih območjih.

V svojih skladiščih so zgradili prostore z nadzorovano temperaturo, v katerih skrbijo za mikrosadeže, ki jih dobavijo proizvajalci. Poleg tega je zadruga prvič začela eksperimentirati s proizvodnjo suho predelane kave, ne da bi pri tem ogrozila proizvajalce.

Zadruga Anserma je investirala v sušilni zaboj Nuna Coffee, ki lahko nadzoruje temperaturo in vlažnost ter tudi suši kavo. Te škatle so bile prvič uporabljene v Kolumbiji, da bi se borili proti izredno zahtevnemu, vsakodnevno spreminjajočemu se podnebju v kolumbijskih Andih. Zadruga je nato postavila sortirnico, da bi izbrala najbolj zrele češnje in ustvarila enotnost. Češnje, izbrane za našo serijo, so bile sorte Castillo.

Družba Anserma loči lote. Naš je dobil ime "Siracusa" po gori v bližini zadruge.

Po obiranju in sortiranju se kava opere in 96 ur fermentira v zaprtih sodih. Nato se prestavi v sušilni zaboj, kjer se 100-120 ur suši pri 35-40 °C.

EAN: 8594206183305

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER