Beansmiths Mexiko Huehuetepan 250g
Beansmiths Mexiko Huehuetepan 250g

Beansmiths Mexiko Huehuetepan 250g

Ni na zalogi
16,90 €
Z DDV

Kava za vse vrste priprave. Ponuja nežen , uravnotežen profil okusa , ki bo navdušil tako poznavalce kot priložnostne ljubitelje kave. Okus: češnja - vanilija - temni rum

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
vse priprave
Metoda obdelave
Naravno (natural)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
srednja
Drevo kave
100% Arabica
Datum praženja
 

Država: Mehika

Kmetija: Huehuetepan

Sorta: Mundo Maya

Nadmorska višina: 1350 m nad morjem.

Cosautlán de Carvajal, Veracruz

Kislost: Srednje kislost

Rezultat za pokal: 88

Metoda predelave: Suha (naravna)

Priporočen pripravek: Vsi pripravki

Opomba bariste: Kava je najboljšega okusa, če jo pustite stati en mesec.

Kava prihaja z mehiške kmetije Huehuetepan, ki je v lasti mladega kmeta Carlosa Cadene . Njegov dedek je pridobil kmetijo okoli leta 1950 , vendar je kmalu zatem umrl in Carlosova mati, takrat zelo mlada, je prevzela kmetijo. Po smrti njenega dedka se je soočila s številnimi težkimi situacijami. Njena mati je nadaljevala tradicionalni način pridelave kave in ohranila prvotne sorte, kot je Typica. Ko se je poročila s Carlosovim očetom, je ta prevzel kmetijo. Njegov oče je začel spreminjati tradicionalne metode gojenja kave, družinsko kmetijo je postopoma prilagodil svoji, ponovno zasadil kavovec, sadil nove sorte in obrezoval obstoječe rastline. Carlos se je začel zanimati za družinsko podjetje po končani diplomi, ko se je vrnil na kmetijo. Začel je ločevati različne sorte in spreminjati postopke predelave kave.

Kmetija leži na robu grape, kjer so tla mehka in zračna, z obilico padavin. Soteska je obdana z drevesi, kot sta Jinicuil in Pahua , ki dajejo kavi edinstven okus in aromo . O visoki kakovosti kave in njeni natančni obdelavi priča 3. mesto v mehiškem pokalu Odličnost, ki jo je prejela mešanica sort Gesha in Pacamara.

Lot, ki ga je izbrala Beansmithova pražarna, je bil obdelan po tradicionalni suhi metodi . Postopek je relativno preprost. Zrele češnje poberemo, jih z vodo razvrstimo po gostoti, operemo od nečistoč in pustimo počivati 20 ur . Češnje nato prestavijo na afriške gredice, kjer jih več dni sušijo na soncu in redno obračajo.

Ko je kava popolnoma posušena, jo zavijejo v vrečke GrainPro in pustijo, da se stabilizira približno dva meseca , da se njeni okusi razvijejo. Na koncu se kava očisti lupine tik pred izvozom.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER