• −16%
  • −16%
The Naughty Dog - Valentinova izdaja 200g
The Naughty Dog - Valentinova izdaja 200g

The Naughty Dog - Valentinova izdaja 200g

Ni na zalogi
11,90 € 14,46 € -16%
Z DDV

Omejena valentinova izdaja kave, ki bo všeč vsem! ♥

Okus: sladkorna vata - Earl grey - jasminov cvet

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Država porekla : MIX

Sorta: Geisha, Heirloom

Proizvajalec .

Nadmorska višina: MIX

Predelava: oprana


Kolumbija GEISHA

Nadmorska višina: 1850-2040 m nad morjem.

Promyté

Dulce Misterio je eden naših najnovejših dobaviteljev, ki prihaja iz povsem drugačnega okolja kot večina drugih specializiranih pridelovalcev. Ob spremembi svetovnega reda, ki jo je povzročila pandemija, je njegovo podjetje leta 2020 propadlo in nenadoma je imel na voljo najdragocenejši vir - čas. Odločil se je uresničiti svoje življenjske sanje: pridelati najboljšo kolumbijsko izbrano kavo.

Leta 2016 je začel iskati kmetijo, ki bi izpolnjevala njegove zahteve - zlasti tiste, povezane z značilnostmi tal in nadmorsko višino. Leta 2019 je kupil kmetijo v bližini Neire (Caldas), ki je presegla njegova pričakovanja - od tod tudi ime njegovega podjetja: Dulce Misterio (Sladka skrivnost).

Kava se obira le ob optimalni zrelosti. Na kmetiji z njim sodeluje usposobljena ekipa, ki mu pomaga pri obiranju vse leto. Kava se ročno sortira, pri čemer se nezrela kava odloži in se nato predela ločeno. Kava se nato opere in naloži v plastične rezervoarje, kjer se češnje 48 ur fermentirajo. V fazi sušenja so pomembne spremenljivke, kot sta temperatura, ki ne sme biti nižja od 38 °C, in vlažnost, ki jo nadzoruje oseba, ki z elektronskim higrometrom meri kavo več ur na dan.


Etiopija Bensa Damo

Nadmorska višina: 1860-2160 m nad morjem

Predelava: oprana

Sorta: 74110, 74112 in 74158

Postaja Damo tesno sodeluje z lokalnimi kmeti. V delovno intenzivni sezoni obiranja kave od decembra do februarja postaja zaposluje več kot 100 ljudi, kar skupnosti prinaša prepotreben dohodek. Kmetom plačuje 20-30 % višje cene od povprečja, saj se zaveda vrednosti trdega dela.

Kava se prideluje ekološko v senci avtohtonih dreves v skladu s tradicionalnimi praksami. Ko so češnje očiščene kožice, se 48 do 72 ur fermentirajo v rezervoarjih. Po umivanju se 12 do 15 dni suši na dvignjenih afriških posteljah.

Poleg pridelave odlične kave je postaja Damo lani zgradila 5 podeželskih šol, ki mladim ponujajo izobraževanje o kavi (predelava, razdeljevanje sadik itd.).


Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER