Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz, 200g
Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz, 200g

Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz 200g

Ni na zalogi
19,90 €
Z DDV

Ta jagodna bomba bo zmešala vaše čute.

Okus: JAGODE - SADNI BONBONI - BRUSNICE - MALINE

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Honey
Kislost
srednja
Drevo kave
100% Arabica
Datum praženja
 

Kaj o tej kavi pravi Roman Nejedlý, pražar iz Fiftybeansa?

Vsekakor nisem ljubitelj konzervativnih "okusov kave". Zato boste v meniju Fiftybeans vedno našli nekoliko drugačno ponudbo kave od običajne. Tale lot Castillo , predelan po metodi ogljikove maceracije s pomočjo sadnega poparka, je najbolj divji, kar sem jih kdaj pražil. Pravzaprav to skoraj ni več niti kava. Ali je? Na svoji kmetiji El Placer Sebastian uporablja najnovejša znanja iz sveta selektivne kave v praksi. Sadni poparek , kot se imenuje fermentacija kavnih češenj skupaj s sadjem, je bil do nedavnega precejšen tabu. Zagotovo boste našli veliko mnenj o tem načinu obdelave, ki ga zavračajo. Lahko vam povem samo to: to je verjetno najboljša kava, kar sem jih kdaj pil!

Ne bom vam povedal, da ima ta kava zaradi fermentacije skupaj z jagodami in brusnicami okus po jagodah, sadnih bonbonih ali da osupljivo spominja na legendarni Tubble gumi . Da je sočna, sladka, ima fantastičen pookus... Ne boste verjeli. TO KAVO MORATE POSKUSITI!

Wonderbeans - Čudež ali čudež. To opisuje okuse in arome teh kav. Cilj tega projekta je najti najboljše kave z vsega sveta in jih ponuditi vam, našim fantastičnim strankam. Kava je postala sestavni del gastronomije in s tem projektom se ji poklanjam.

Za praženje te kave uporabljam pražarno Loring S15 Falcon, ki kot glavni vir širjenja toplotne energije uporablja konvekcijo, torej vroč zrak. Omogoča mi zelo natančno delo z odtenki okusa te kave in tako lahko ohranim visoko stopnjo sočnosti, a tudi sladkosti. Za pripravo filtrirane kave zrna vedno uporabite vsaj 7 dni po datumu praženja. Po 1. odprtju pustite embalažo "zračiti" vsaj 4 ur, preden začnete kuhati kavo. Izognili se boste neželenim grenkim notam v okusu.

Embalaža je prepojena z dušikom, primernim za živila, da upočasni oksidacijo zrn, tako da kava ohrani svoj značaj ipo 45 dni po praženju.

Država: Kolumbija

Nadmorska višina: 1750 metrov nad morjem

Sorta: Caturra

Predelava: med

Profil okusa: JAGODA - SADNI BONBONI - SLADKO - SOČNO

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER