Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g
Eksotična kava, obdelana po inovativni metodi, ki jo odlikuje bogat in neustavljiv okus . Slive - hibiskus - portsko vino
Država: Burundi
Kmetija: Kibingo Oro
Sorta: Bourbon
Nadmorska višina: 1700-1900 m
Območje: Kayanza
Kislost: srednja kislost
Ocena pri krofanju: 88
Metoda predelave: anaerobno sušenje s kvasovkami
Kibingo sodeluje s 3 515 registriranimi pridelovalci kave, ki se nahajajo na 18 hribih v regiji. Vsi ti so člani delovne postaje Greenco in so razdeljeni v skupine po 30, vsaka skupina pa ima vodjo kmetije. Ti vodje kmetij delujejo kot predstavniki, ki olajšajo komunikacijo in organizacijo s pralno postajo.
Kibingo je opremljen z 10 posodami za fermentacijo, 2 posodama za namakanje in poljem za sušenje s 165 sušilnimi mizami in 4 mizami za predhodno sušenje. Na dan lahko predela do 750 000 kg češenj. Na postaji lahko kmetje pridobijo organsko gnojilo iz kompostirane kavne pulpe. Da bi podprli obnovo kmetij, lahko pridelovalci na pralni postaji dobijo poceni in subvencionirane kavne sadike. Vsaka postaja ima v ta namen svojo drevesnico, sodeluje pa tudi pri številnih projektih za pomoč in podporo kmetom, vključno s projektom živinoreje in številnimi projekti Farmer Hub, namenjenimi krepitvi zadrug in izboljšanju donosov.
V sezoni obiranja se vsa kava obira ročno. Večina družin imale 200 do 250 dreves, obiranje pa opravljajo skoraj izključno družinski člani. Češnje se 36 ur fermentirajo s kvasom Cima francoskega podjetja Lalcafe. Nato se prenesejo na sušilne mize, kjer se sušijo 2 do 3 tedne. Med sušenjem se češnje redno sortirajo in presejejo. Sušenje poteka od sončnega vzhoda do sončnega zahoda, ob slabem vremenu pa jih lahko pokrijemo s ponjavo. Vlaga se skrbno nadzoruje, češnje z napakami pa se odstranijo. Po sušenju se kava zapakira in uskladišči. Vsako serijo oceni ekipa strokovnjakov družbe Greenco, ki spremlja postajo, datum in kakovost. Celoten postopek se skrbno dokumentira, da se ohrani sledljivost.
EAN: 8594206183466
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER