✔ Čas priprave yerba maté: 1-2 minuti
✔ Prostornina: 350ml (ne priporočamo uporabe večjih kalabasov)
✔ Količina : 70g (približno 1/2-2/3 posode)
Navodila za pripravo yerba maté v kalabasi
- Posodo kalabasa napolnite približno 2/3 yerba maté. Za 350ml je to približno 70g yerba maté.
- Prijetite drobne delce yerba maté čaja proti dnu in ob strani. To naredite tako, da pokrijete posodo z dlano, jo zavrtite v vodoravno lego in jo nežno tresete. Nato posodo vrnite nazaj v prvotno lego, da yerba maté ostane pod kotom 45°. Tako zagotovite, da se bombilla (slamica) ne zamaši.
- Nato postavite bombillo (slamico) na del, kjer ni maté.
- Najprej zalijte malo tople vode (približno 50 °C) in pustite, da se popolnoma vpije v maté.
- Kasneje dolijte ostanek tople vode približno 70 – 80 °C na mesto, kjer je bombilla, in lahko začnete sesati skozi bombillo. Po dolivanju vode že napitka ne mešajte.
- Po popijanju do dna lahko Yerba maté ponovno dopolnite s toplo vodo, in to večkrat. Prvi napitek čaja je zelo močan. Nato si lahko samo uživate v svoji napitki.
!! NASVET ZA LAHKO PRIPRAVO: Yerba maté čaj se lahko tudi pripravi s pomočjo french pressa, posujte yerba maté na dno, zalijte s vročo vodo in po približno minuti pritisnite filtr in je pripravljeno.
Lastnik in direktor podjetja GourmetKava s.r.o., ki že 15 let upravlja spletno trgovino s sveže praženim kavo in pripomočki
za alternativne načine priprave kave. Ima prestižen certifikat Barista Skill Foundation od The Specialty Coffee Association. Prav tako ljubitelj narave, rokodelstva in glasbe.
Nasveti za pripravo yerba mate: