One Coffee Kenya Kiangai AA 250g
One Coffee Kenya Kiangai AA 250g

One Coffee Kenya Kiangai AA 250g

Ni na zalogi
14,90 €
Z DDV

Okusite odlično kavo Kenya Kiangai AA iz liberške pražarne selektivne kave Jedno Kafe.

Profil: POMARANČA - ČRNI RIBEZ - CIMET

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
srednja
Drevo kave
100% Arabica
 

Kenijske kave so preprosto naš redni užitek. Kiangai AA pa je čudovit dokaz, da lahko tudi letos uživamo v čudoviti sočni paradi s pridihom cimeta.

Kavo pražimo predvsem na filtru, vendar se obnese tudi kot zelo sadni espresso.

Predelava: oprana

Ocena pri krofanju: 88

Sorta:SL28 in 34

Nadmorska viš ina: 1700-1800 m nad morjem.

Lokacija: Kyrinyaga Country, osrednja Kenija

RungetoCoopSociety

Profil okusa: pomaranča - črni ribez - cimet

Leta 1953 je bila ustanovljena pralna postaja Kibirigwi Kiangai, hkrati pa se je skupina kmetov odločila ustanoviti združenje Kibirigwi Farmers Coop Society. Danes je zadruga Kibirigwi Coop pridružena zadružni zvezi okrožja Kyrinyaga in ima skupaj osem tovarn. Voda za predelavo prihaja iz reke Kibirigwi Henge, ki je od tovarne oddaljena 50 metrov. Češnje se sortirajo in namočijo, da se ločijo različne stopnje zrelosti. Pergament se nato čez noč fermentira, nato se opere in razvrsti v P1, P2, P3, P lights in stroke. Po sortiranju se sušijo na sušilnih mizah od 8 do 14 dni.

Za izobraževanje svojih članov o dobrih kmetijskih praksah je društvo zaposlilo agronoma, ki se ukvarja s tem področjem ter izvaja individualna usposabljanja in skupinska srečanja med žetvijo in izven sezone. Zadruga vsako leto pridela tudi več kot 200 000 sadik, ki jih brezplačno razdeli članom, da bi podprla obnovo pridelkov, in razdeljuje gnoj za podporo tehnikam organskega gnojenja. Vsi fermentacijski rezervoarji in pralni kanali so bili obloženi, da se izboljša splošna kakovost kave, čiščenje in vzdrževanje objektov.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER