Dos Mundos Guatemala La Senda 250g
Dos Mundos Guatemala La Senda 250g

Dos Mundos Guatemala La Senda 250g

Ni na zalogi
15,90 €
Z DDV


Nova omejena izdaja kave s posebnim značajem, ki bo zagotovo zadovoljila vse ljubitelje sladke in sadne kave. Okus: mango - mandarina - suhi datlji

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Naravno (natural)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Rezultat trgatve: 88,5 točke



Območje: Acantenango Kmetija: Finca La SendaKmetje:


Kava : naravna s karbonsko maceracijo 450 urNadmorska višina : 1.800 m nadmorske višine.

Začetek zgodbe kmetije La Senda sega v štirideseta leta prejšnjega stoletja, ko je bil Arnaldov oče pionir pridelave kave v regiji Acantenango. Arnaldo je vso svojo mladost preživel na kmetiji s kavo, v zadnjih letih pa je svoj pridelek dobavljal lokalni zadrugi. Leta 2017 pa se je zgodil preobrat. Regijo je obiskal specializirani trgovec s kavo, ki je med slepim okušanjem kave opozoril na kavo s te kmetije. Po več pogovorih sta se Arnaldo in njegova žena odločila, da bosta zgradila lastne predelovalne obrate. Naučila sta se, kako delati s kavo, da bi svoje znanje združila z novimi metodami predelave in dosegla najboljše rezultate.

S podporo družine in prijateljev sta se osredotočila na izbiro češenj, dolgo in nadzorovano fermentacijo ter počasno sušenje v senci. Med letom na kmetiji dela 14 zaposlenih, ob žetvi pa jih je okoli 70, vsi iz lokalne vasi.

Predelava: ko zrelo sadje doseže določeno vsebnost sladkorja (nad 20 BRIX), se obere ročno. Nato jih prepeljejo v predelovalni obrat, kjer se češnje operejo. Češnje se nato naložijo v polipropilenske vrečke in zapečatijo za 450 ur, da se zagotovi ustrezna fermentacija. Naslednji korak je sušenje češenj, dokler ne dosežejo idealne vsebnosti vlage za izvoz.

Karbonska maceracija: Karbonska maceracija je tehnika predelave, ki se zgleduje po vinarstvu. Kavne češnje se zaprejo v plastične vrečke, imenovane GrainPro, in fermentirajo anaerobno (brez prisotnosti kisika). Ker lupine češenj ostanejo nepoškodovane, lahko fermentacija traja od nekaj dni do nekaj tednov.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER