Father's Coffee Etiopija Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopija Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopija Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopija Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopija Beshasha 300g
Father's Coffee Etiopija Beshasha 300g

Father's Coffee Etiopija Beshasha 300g

Ni na zalogi
17,90 €
Z DDV

Izrazit, a uravnotežen okus citrusov, ki je osvežilen in nikoli ne utruja. Ta kava prinaša intenzivno, sveže doživetje z dolgotrajno lahkotnostjo, zaradi katere se boste vračali k njej. Črni čaj z limono - breskova marmelada

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi

Dodatki

detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Država.

Regija: Jimma, Oromia

Predelovalni obrat: Beshasha

Nadmorska viš ina: 2040 m nad morjem.

Sorta: avtohtone etiopske sorte

Predelava: oprana

Proizvajalec:

Mustefa Abakeno kmetuje v regiji Jimma blizu Agaro in je znan po svojem inovativnem pristopu k pridelavi odlične kave. Leta 2018 je pridobil izvozno dovoljenje in ustanovil predelovalno postajo Beshasha, kjer poleg svojega pridelka predeluje tudi kavo lokalnih kmetov. Z natančnim obiranjem, fermentacijo in sušenjem se njegove kave odlikujejo po izjemni kakovosti in kompleksnem profilu z notami zrelega sadja in cvetja. Poleg tega Mustefa podpira trajnostno kmetijstvo in dejavno prispeva k razvoju kmečke skupnosti v regiji.

Predelava:

Mustefa med prano obdelavo uporablja majhen depulper za odstranjevanje kožic in pulpe. Zaradi omejene količine vode in prostora se kava fermentira le kratek čas,približno 8 ur, nato pa se suši 13-16 dni, odvisno od vremena. Rezultat je kava z značilnostmi, ki spominjajo na medeno metodo. Beshasha na postaji poleg lastnega pridelka predeluje tudi kavo sosednjih kmetov, ki imajo nasade, velike od 4 do 10 hektarjev. Zaradi vse večjega povpraševanja je leta 2020 odprl drugo postajo Kabira, ki se osredotoča na naravno in anaerobno predelavo.

Sorta:

Na tem območju se pridelujejo tradicionalne etiopske sorte ("Heirloom"), ki rastejo v senci dreves. Cenjene so zaradi bogatega okusa in sposobnosti prilagajanja lokalnim razmeram. Zaradi nadmorske višine 2150-2200 m nadmorske višine dajejo lokalna kavovca zrna z značilnim in edinstvenim okusom.

EAN: 2906

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER