Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Etiopsko kavo Lalesa odlikujeta sladka polnost in blaga kislost zaradi skrbne suhe obdelave, ki ohranja njen bogat značaj.
Borovnice - limona - sirovec
Država.
Regija: Lalesa, Gebed
Postaja: Lalesa Site
Nadmorska višina: 2150-2200 m nad morjem.
Območje:.
Obdelava: naravna
Pridelava etiopske kave je razdeljena na tri letne čase: Bega (oktober-januar) je ključna za obiranje, Belg (februar-maj) prinaša deževje, potrebno za cvetenje, Krempt (junij-september) pa vključuje nevihte, ki spodbujajo zorenje. Podjetje Ephtah Specialty Coffee se osredotoča na trajnost in podporo ženskam v industriji kave; njihova kmetija Lalesa zaposluje do 250 ljudi in ima največjo sušilnico v regiji.
Kavne češnje gredo skozi postopek plavanja, pri katerem jih potopijo v vodo, nezreli plodovi pa plavajo na površini. Kakovostne češnje se sušijo na posteljah 12-15 dni, lokalne ženske pa ročno obirajo zelena zrna. Po sušenju se kava pošlje v Adis Abebo in nato v Džibuti za izvoz. Podjetje Ephtah podpira tudi socialne projekte, kot sta dnevni center za otroke kmetov in program Ama Commitment, ki pomaga ženskam v industriji kave.
Na tem območju se avtohtone etiopske sorte kave "Heirloom" gojijo v senci dreves, zlasti lažnih bananovcev Ensete. Te sorte so cenjene zaradi kompleksnega okusa in prilagodljivosti lokalnim razmeram. Kavovci rastejo na nadmorski višini 2150-2200 m, kar prispeva k njihovemu edinstvenemu profilu. Poleg kave kmetje gojijo tudi kavo Ensete, ki se uporablja za pripravo lokalne jedi Kocho.
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER