Fiftybeans Indonezija Sesongot 200g
Uživajte v tej sadni bombi, polni svežine, ki vas bo očarala s svojim sočnim okusom.
Tropsko sadje - breskve - cvetje - kakav
Kaj o tej kavi pravi Roman Nejedlý, pražar iz podjetja Fiftybeans?
Aulia Kahfi je svojo poklicno pot začel kot iskalec mineralov, vendar se je to spremenilo, ko je podedoval kavno kmetijo Rakyat. Popolnoma se je zaljubil v izbrano kavo in zdaj je strasten kmet, ki preizkuša najnovejše metode predelave češenj.
Izbrani lot se predela z metodo anaerobne fermentacije. Po obiranju se češnje naložijo v plastične sode, v katerih fermentirajo 24 ur. Zaradi visoke vlažnosti in temperature v Indoneziji morajo biti sodi med fermentacijo v zaprtem prostoru z nadzorovano temperaturo, sicer bi se lahko češnje poškodovale zaradi nastajanja alkohola.
Po praženju te kave se uporabi pražilnik Loring S15 Falcon, ki kot glavni vir odvajanja toplotne energije uporablja konvekcijo ali vroč zrak. To omogoča zelo natančno obdelavo odtenkov okusa te kave, s čimer se ohranita njena visoka sočnost in sladkost.
Zrna uporabite ne prej kot 7 dni po datumu praženja. Po prvem odprtju priporočamo, da embalažo kave "prezračite" vsaj 4 ure, da se izognete grenkim okusom.
Država.
Nadmorska viš ina: 1300 m nad morjem.
Sorta: Mešanica:
Predelava: naravna
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER