Fiftybeans Indonezija Wildan Mustofa, 200g
Fiftybeans Indonezija Wildan Mustofa, 200g

Fiftybeans Indonezija Wildan Mustofa, 200g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Sveže pražena kava iz brnenske pražarne kave Fiftybeans.

Okus: SUŠENE SLADKICE - BROSKVE - Slamnikarice - ČEREŠNJA - ČOKOLADA

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Metoda obdelave
Naravno (natural)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
srednja
Drevo kave
100% Arabica
 

Fiftybeans: Wildan Mustofa: Zgodba o kavi

Če želite prešteti proizvajalce odlične kave v Indoneziji, morate znati šteti do dva. Eden od njiju je Wildan Mustofa. S svojo družino vodi podjetje Frinsa Collective, ki prideluje lastno kavo, od okoliških kmetov pa kupuje kavne češnje in jih predeluje.

Že tretje leto zapored kupujem kavo pri Wildanu. Vsako leto njegova kava sproži velik odziv. Letos pa je Wildanu uspelo dvigniti letvico še precej višje. To kavo preprosto morate doživeti!

Wildan je za obdelavo te serije izbral zelo posebno tehniko. Celotno ime je: polanaerobna naravna s tridnevno laktofermentacijo. Na kratko to pomeni, da se češnje po obiranju sperejo z vodo in nekaj časa sušijo. Ko dosežejo določeno stopnjo vlažnosti, se dajo v plastično vrečko in tam fermentirajo brez zraka. Za "zagon" posebne fermentacije se v vrečke dodajo tudi kvasovke. Kava je nato veliko slajša, bogatejša in ima gosto telo. Češnje se nato do 20 dni sušijo na afriških posteljah.

Verjetno vas najbolj zanima, kakšen je okus te kave. Pričakujte megalomanski naval suhih sliv, breskev, jagod, češenj in čokolade. V tej kavi je tako veliko, da se niti ne prilega sem. Zato vam ne preostane drugega, kot da jo poskusite. Ne bo vam žal!

Za praženje te kave uporabljam pražilnik Loring S15 Falcon, ki kot glavni vir toplotne energije uporablja konvekcijo ali vroč zrak. To mi omogoča zelo natančno delo z odtenki okusa te kave, zato lahko ohranim visoko sočnost in tudi sladkost.

Za filtrirano kavo vedno uporabite kavo, ki ni starejša od 7 dni od datuma praženja. S tem preprečite neželene grenke note v okusu.

V embalaži je napolnjen dušik za živila, ki upočasni oksidacijo zrn, zato bo kava ohranila svoj značaj tudi 45 dni po praženju.

Država.

Nadmorska viš ina: 1400 m nad morjem.

Sorta: Sigararutang

Predelava: naravna

Profil okusa: suhe sladkarije - kosmulje - slamnik - češnja - čokolada

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER