GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g
GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulila Kahfi 250g

GourmetCoffee Specialty - Indonezija Aulia Kahfi 250g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Kava, ki jo je vredno poskusiti. Njen okus bo zadovoljil še tako zahtevnega ljubitelja kave. Okus: brusnice - portsko vino - panela

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Anaerobno
Kislost
višja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
Datum praženja
 




Nadmorska viš ina: 1300-1600 m nad morjem Metodapredelave: anaerobna naravna predelavaRegija: SumatraSorta:



Lastnik: Aulia KahpiPakiranje: 250gPražarna: Beansmith's

Kaj je GourmetCoffee Specialty?

To je prava izbira kave, ki jo za nas skrbno izberejo in pražijo izbrane pražarne Beansmith. Definicij je veliko, ena od natančnejših, ki jo je pripravilo združenje SCA (Select Coffee Association), pa pravi, da so to kave, ki pri strokovnem ocenjevanju dobijo vsaj 80 od 100 točk in nimajo natančno navedenih napak v okusu. Pri naših izbranih kavah boste našli tudi 100-odstotno preglednost (kmetije, uvoznik, pražarna in prodajalec na drobno).

V čem so naše izbrane kave drugačne?

Ne pričakujte izrazite grenkobe v kavi, saj so pražene lažje kot običajne kave. Praviloma boste v njih našli več sadnih okusov. Vse naše kave so primarno namenjene za domačo pripravo kot filter kava, vendar to ne pomeni, da ne morejo biti zanimive v moka lončku.

Kaj nas je pritegnilo k tej kavi?

Indonezija je že sama po sebi zanimiva destinacija za izbrano kavo in anaerobno fermentirana kava je manjkala v našem portfelju. Kaj je anaerobna fermentacija na kratko? Pri anaerobni fermentaciji se kavne češnje postavijo v okolje z omejenim kisikom in tam fermentirajo. Pri tem procesu se v kavi razvijejo številni okusi. Tako so lahko nastali okusi precej divji. V vsakem primeru je to posebnost vredno poskusiti.

Nasvet za pripravo

Natančne grobosti mletja ne zapišemo, saj jo ima vsak mlinček drugačno, vendar jo lahko poskusite zmleti tako, da boste dobili približno takšno, kot jo dobimo spodaj. Vendar je to v resnici eden od številnih različnih primerov. To je le nekakšna odskočna deska.

Kapljanje 18 g (60 ml bloom), skupaj 250 ml v 2,5 min.

Informacije uvoznika

Aulia je kmetijo podedoval od svoje družine. S pridelavo kave pa se ukvarja že od malih nog, saj ga je odlična kava od nekdaj zelo zanimala. Ko je odraščal, ni bilo veliko povpraševanja po izbrani kavi, zato je več let rudaril in prodajal vesuvianit (indokras).

Aulia ročno nabira zrele rdeče češnje ali jih kupuje od lokalnih pridelovalcev. Češnje se fermentirajo 24 ur, voda pa se menja vsakih 12 ur. Po fermentaciji se češnje posušijo na terasi. Da bi zagotovil enakomerno sušenje, češnje pogosto pograbi.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER