GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g

GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Obdelava z medom daje kavi posebno sladkost, ki v Kolumbiji ni zelo pogosta. Izjemna kava, ki jo je vredno poskusiti. Okus: rdeči ribez - jagodičevje - jabolčna pita

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Honey
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
Datum praženja
2025-02-13
 

Nadmorska viš ina: 1 730 m nad morjem

Regija: El Agrado, Piendamo, Cauca

Sorta: Cauka: Colomba, Castillo in Caturra

Kmetija : El Agrado

Ocena kupiranja: 87,5

Predelava: med

Pražarna: Beansmith

Kaj je specialna kava za gurmane?

To je izbrana kava, ki smo jo skrbno izbrali, pražarna Beansmith pa jo je pražila za nas. Obstaja veliko opredelitev, združenje SCA (Select Coffee Association) izrecno navaja, da je to kava, ki pri strokovnem ocenjevanjudobi vsaj 80 od 100 točk in nima večjih napak v okusu. Pri naših izbranih kavah boste vedno našli tudi 100-odstotno preglednost (kmetije, uvoznik, pražarna in prodajalec).

V čem so naše izbrane kave drugačne?

Ne pričakujte izrazite grenkobe v kavi, saj so pražene lažje kot običajne kave. Praviloma boste v njih našli več sadnih okusov. Vse naše kave so primarno namenjene za domačo pripravo kot filter kava, vendar to ne pomeni, da ne morejo biti zanimive v moka lončku.

Zakaj smo izbrali to kavo? Obdelava medu v Kolumbiji ni pogosta

Medena predelava je zelo zanimiva metoda luščenja zrnc s kožice, pri čemer na zrnu ostane malo pulpe. Nato se kava posuši s tem preostankom in se nato praži tukaj na Češkem. Ta košček lupine doda zanimiv okus po jagodičevju in sladkobo.

Informacije od kmeta

Združenje Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC ima 77 članov s povprečno površino 1,5 hektarja, na nadmorski višini od 1 700 do 2 100 metrov, in vsak član, ki se je pridružil, je prepričan o moči združenja, katerega glavni cilj je boj proti revščini in socialnim konfliktom v regiji. Združenje svojim članom pomaga pri poslovnih strategijah in tehnologijah, povezanih s pridelavo, vendar ima vsak član možnost, da se sam odloči, kako bo predelal svojo kavo z inovativnimi postopki fermentacije.

Sorte kave, ki jih gojijo člani, so castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra in colombia.

Večina sušenja poteka s paraboličnimi in mehanskimi silami.

Predelava kave

1) Kava se pobira zelo zrela, zato je vsebnost sladkorja v njej večja.

2) Postopek plavanja: plavajoče kave se odstranijo, tako da za predelavo ostanejo le zrele kave.

3) Postopek fermentacije češenj, ki traja 12 ur v posodi za izpiranje.

4) Kava se zmelje in postavi v sprejemni rezervoar za 36-urno fermentacijo v musliji.

5) Postopek sušenja: Češnje se prenesejo v parabolični sušilni sistem, dokler se ne doseže 10 % vlage (5-6 dni).

EAN: 8594206183282

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER