GourmetCoffee Specialty KolumbijaEl Agrado Honey 250g
Obdelava z medom daje kavi posebno sladkost, ki v Kolumbiji ni zelo pogosta. Izjemna kava, ki jo je vredno poskusiti. Okus: rdeči ribez - jagodičevje - jabolčna pita
Nadmorska viš ina: 1 730 m nad morjem
Regija: El Agrado, Piendamo, Cauca
Sorta: Cauka: Colomba, Castillo in Caturra
Kmetija : El Agrado
Ocena kupiranja: 87,5
Predelava: med
Pražarna: Beansmith
Kaj je specialna kava za gurmane?
To je izbrana kava, ki smo jo skrbno izbrali, pražarna Beansmith pa jo je pražila za nas. Obstaja veliko opredelitev, združenje SCA (Select Coffee Association) izrecno navaja, da je to kava, ki pri strokovnem ocenjevanjudobi vsaj 80 od 100 točk in nima večjih napak v okusu. Pri naših izbranih kavah boste vedno našli tudi 100-odstotno preglednost (kmetije, uvoznik, pražarna in prodajalec).
V čem so naše izbrane kave drugačne?
Ne pričakujte izrazite grenkobe v kavi, saj so pražene lažje kot običajne kave. Praviloma boste v njih našli več sadnih okusov. Vse naše kave so primarno namenjene za domačo pripravo kot filter kava, vendar to ne pomeni, da ne morejo biti zanimive v moka lončku.
Zakaj smo izbrali to kavo? Obdelava medu v Kolumbiji ni pogosta
Medena predelava je zelo zanimiva metoda luščenja zrnc s kožice, pri čemer na zrnu ostane malo pulpe. Nato se kava posuši s tem preostankom in se nato praži tukaj na Češkem. Ta košček lupine doda zanimiv okus po jagodičevju in sladkobo.
Informacije od kmeta
Združenje Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC ima 77 članov s povprečno površino 1,5 hektarja, na nadmorski višini od 1 700 do 2 100 metrov, in vsak član, ki se je pridružil, je prepričan o moči združenja, katerega glavni cilj je boj proti revščini in socialnim konfliktom v regiji. Združenje svojim članom pomaga pri poslovnih strategijah in tehnologijah, povezanih s pridelavo, vendar ima vsak član možnost, da se sam odloči, kako bo predelal svojo kavo z inovativnimi postopki fermentacije.
Sorte kave, ki jih gojijo člani, so castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra in colombia.
Večina sušenja poteka s paraboličnimi in mehanskimi silami.
Predelava kave
1) Kava se pobira zelo zrela, zato je vsebnost sladkorja v njej večja.
2) Postopek plavanja: plavajoče kave se odstranijo, tako da za predelavo ostanejo le zrele kave.
3) Postopek fermentacije češenj, ki traja 12 ur v posodi za izpiranje.
4) Kava se zmelje in postavi v sprejemni rezervoar za 36-urno fermentacijo v musliji.
5) Postopek sušenja: Češnje se prenesejo v parabolični sušilni sistem, dokler se ne doseže 10 % vlage (5-6 dni).
EAN: 8594206183282
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER