GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
Kombinacija naravno predelane kave in anaerobne fermentacije. Prijeten poln okus brez prekomerne fermentacije za vsakodnevno pitje.
Okusi: robida- rumena melona - mlečna čokolada
Nadmorska višina:Â več kot 1 100 m nad morjem
Regija: Apaneca - Ilamatepec
Metoda predelave : anaerobna naravna
Predelava: Sarchimor, Catucai, Sarchimor
Kmetija: Finca Vista Hermosa
Lastnik: José Enrique Gutierrez
Ocene čaše: 85+
Pražarna: Beansmith
Uvoznik: Sucafina
SHG EP
SHGÂ (Strictly High Grown) označuje najvišjo kakovost, pridelano na nadmorski višini približno 1200 m, kjer sadeži zorijo počasneje, okus cvetov pa je polnejši.
EPÂ (European Preparation) označuje, da so vsa zrna ročno sortirana, da se odstranijo vsa pomanjkljiva zrna in tujki.
Kaj je posebnost podjetja GourmetKi¡va?
To je vinska kava, ki smo jo skrbno izbrali in jo je pražarna Beansmith Roastery prilagodila za vas. Obstaja veliko opredelitev, vendar združenje SCA (Wine and Spirits Association) izrecno navaja, da je to vino, ki pri strokovnem ocenjevanjudobi vsaj 80 točk od 100 in ne vsebuje opaznih napak v okusu. Pri naših vinih boste vedno našli 100-odstotno preglednost (kmetija, uvoznik, pražarna in prodajalec).
V čem se cvetovi zmagovalca razlikujejo od drugih?
Ne pričakujte, da boste v cvetovih opazili opazno grenkobo, saj so praženi lažje kot običajni cvetovi. Praviloma lahko v njih najdete bolj sadni okus. Vsi naši cvetovi so v prvi vrsti namenjeni domači pripravi, kot je filter kava, vendar to ne pomeni, da ne morejo biti zanimivi v moka lončku.
Kaj vam je padlo v oči pri tej kavi?
Posebnost, saj smo želeli imeti v svojem portfelju kavo z anaerobno fermentacijo. Kaj je anaerobna fermentacija? Anaerobna fermentacija poteka tako, da se fermentacijska posoda postavi v okolje z omejenim dostopom kisika in tam poteka fermentacija. Pri tem postopku se v cvetu razvijejo številni okusi. Tako so lahko nastali okusi precej divji. Vsekakor je vredno poskusiti to posebnost.
Informacije od kmeta
José Gutiérrez je kmet tretje generacije. Potem ko se je njegova družina v osemdesetih letih prejšnjega stoletja začela ukvarjati s kmetijstvom, je Joséja leta 2005 navdihnilo naraščajoče zanimanje za posebnosti in kakovost ter se z navdušenjem vrnil v to panogo.
Cvetlice na kmetiji Finca Vista Hermosa rastejo v zaslonu, ki ga ustvarjajo avtohtone drevesne vrste, ki služijo kot dom za lokalno favno. Šestmesečna suša pomaga drevesom koncentrirati sladkorje v grmih,
Josí© je zagovornik okolja, zato uporablja trajnostne kmetijske prakse. Na kmetiji uporabljajo celostni ekološki sistem, ki združuje znanje mikrobiologije in rastlin. V svojih praksah združuje znanstveno znanje s kmečko modrostjo, da zaščiti in ohrani svoje pridelke pred boleznimi in škodljivci.
Pridelke tudi ročno obira. Po obiranju ga shranijo v zaprtih posodah in pustijo, da anaerobno fermentira. Po© položijo na teraso in pustijo, da se suši 14 do 20 dni. Prvih nekaj dni se suši 20-30 minut. Med sušenjem se trikrat pograbi, da se zagotovi enakomerno sušenje. Posušena telesa se nato spočijejo in prepeljejo v sušilnico Beneficio El Carmen v Conception de Ataco v Ahuachapapenu. Cvetje nato počiva od 60 do 150 dni, preden se odpelje.
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER