Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g

Beansmiths Nikaragva - Finca Aurora, 250g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Espresso z zelo visoko sladkobo, ki prihaja iz gora Matagalpa s kmetije Finca Aurora. Okus: ocvrta banana - suhe marelice - čokoladna pena

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
espresso
Metoda obdelave
Naravno (natural)
Kislost
nizka
Stopnja praženja
temnejše
Drevo kave
100% Arabica
 

Država: Nikaragva

Kmetija / pralna postaja : Finca Aurora

Priporočena priprava: Espresso

Sorta: Parainema

Metoda predelave: Eksperimentalna naravna

Nadmorska višina: 1200-1400 m nadmorske višine

Matagalpa

Kislost: nizka kislost

ocena pri trgatvi: 88b

Dr. Enrique Ferrufino, lastnik kmetije, je po poklicu kirurg. Rodil se je in odraščal leta 1956 na kmetiji s kavo v lokalnih gorah. Skupaj z ženo Silvio, ki je pediatrinja, sta se leta 1992 odločila, da se bosta ukvarjala s kavo, in leta 2004 kupila podjetje Finca Aurora. Ljubezen do kave sta svojim trem otrokom privzgojila že v zgodnjem otroštvu. Odkar sta kupila podjetje Finca Aurora, celotna družina sodeluje pri pridelavi čudovite kave.

Varstvo narave je za družino Ferrufino najpomembnejša prednostna naloga. Uporabljajo samo obnovljive vire energije ter skrbno varujejo vodne vire in naravne habitate. Na kmetiji raste veliko avtohtonih dreves, ki so dom številnim vrstam ptic in divjih živali. Ta drevesa zagotavljajo tudi senco za nasade in tla gnojijo z organskimi snovmi, ki jih varujejo pred erozijo, sušo in poplavami.

Pri predelavi kavnih češenj v Aurori so zelo previdni. Vso kavo obirajo ročno, nato pa češnje zaprejo v suhe neprepustne posode, kjer štiri dni fermentirajo. Po končani fermentaciji se češnje posušijo na dvignjenih gredah. Češnje se sušijo približno 35 dni. Finca Aurora je ena od prvih kmetij v Nikaragvi s popolnoma integriranim postopkom pri delave kave na kraju samem. Kava se sortira, predela in posuši na kmetiji. Kava se sortira in pakira v podjetju Beneficio Finca Aurora pod nadzorom ekipe kmetije. To omogoča popoln nadzor kakovosti med celotnim postopkom.


Opombe naših baristov: espresso iz Finca Aurora je izjemno sladek. Najboljši okus je imel pri približno 30 sekundah z razmerjem 1:2. V telesu prevladujejo sladke note, ki spominjajo na sladico in sadno sladkost suhega sadja. V pookusu sta lepo zaznavna naravna obdelava kave in njen močan okus po čokoladi.

V mleku je kava gladka in sladka. Recept smo ohranili enak, okus pa nas spominja na čokoladni brownie.

EAN: 8594206183046

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER