Kenija Kirura AB, 250g
Kenija Kirura AB, 250g

Coffee shop Roastery Kenya Kirura AB 250g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Okusite odlično kavo iz pražarne Kavárna Rožírna iz Vinohradov. Okus: EARL GREY - POMERANČ - BLACK RICE - BROWN SUGAR.

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
srednja
Drevo kave
100% Arabica
 

Kirura Farm je del večje skupine Komothai Group, ki združuje več predelovalcev kave v regiji Kiambu. Kmetija Kirura Farm sama predeluje zrna 1047 članov in kmetov, Samuel Murigu pa je odgovoren za pravilno delovanje predelovalnega obrata.

Območje Kiambu se nahaja na obrobju glavnega mesta Nairobi. Leži na vulkanski podlagi, zaradi visoke nadmorske višine, obilnih padavin in toplega podnebja pa je idealno za gojenje kakovostnih kavovcev. Na tem območju sta pomembni tudi proizvodnja čaja in mleka. Kmetje uporabljajo živinorejo in pridobivajo naravno gnojilo - kravji gnoj.

Kavne češnje na kmetiji Kirura se obirajo ročno in nato predelajo v predelovalnem obratu. Tu se ponovno oberejo le zreli plodovi. Nato se odstranijo lupine in 16-24 ur fermentirajo brez vode. Nato se kavna zrna operejo v vodi, odstranijo iz pulpe in razporedijo v pergamentu na afriških posteljah. Da bi dosegli enakomerno sušenje, se zrna pokrijejo s ponjavo in v vročih dneh redno obračajo. Celoten postopek sušenja traja od 14 do 20 dni.

Tovarna kaveKirura

Regija: Kiambu, Aberdares Ranges, Nairobi

Priporočena priprava.

Sorta: SL28, SL34, Ruiru11

Metoda predelave: oprana

Nadmorska viš ina: 1800 m nad morjem.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER