The Miners Kostarika Jorge Calvo y Teresita Robles 250g
Okusite odlično kavo iz izbrane pražarne The Miners.
Okus: gozdni med - rumena jabolka - mandlje - kremasto telo - jabolčni mah
Kaj o tej kavi pravijo v pražarni The Miners?
Blagovna znamka Cafe Benigno se je prvič pojavila na trgu leta 2017 z namenom ponuditi izbor kave. Srce projekta je Teresita Robles Navarro, ki je prva prišla na idejo. Teresita se za svoje bogato znanje o gojenju kave v veliki meri zahvaljuje svojemu očetu Benignu Roblesu Fallasu, po katerem je poimenovala predelovalno postajo. Benigno je bil delaven človek in velik ljubitelj narave. Glavna vizija družine Robles je zagotavljati odlične in edinstvene kave, ki jim je mogoče v celoti slediti do določenega kmeta. Tako imajo njihovi kupci edinstveno priložnost, da dobijo kavo, ki je okoljsko ozaveščena in poštena do vseh, ki sodelujejo v procesu. Teresita je odgovorna za vso proizvodnjo, logistiko in predelavo kave. Družina si vsako leto prizadeva tudi za inovacije, da bi dosegla še boljše rezultate na mednarodnem trgu.
O kavi
Finca La Casa leži na nadmorski višini približno 1500-1600 m. La Casa trenutno goji predvsem sorte Caturra in Catuaí. Na kmetiji med letom ne uporabljajo kemičnih gnojil, da bi izboljšali tla ter postopoma povečali kakovost in količino. Kmetijo obdajajo različna drevesa, kot so bananovci, plantažniki, ricinus, guitite, avokado, jocote in porro, ki kavovcem zagotavljajo dovolj sence. Del kmetije La Casa se trenutno že tretje leto prenavlja. Glavni razlog za to je sajenje novih sort kave, kot so F1 Millennium, Obatá, Catigua, MG2 in Geisha, ki naj bi v prihodnosti nadomestile obstoječi kavi Caturra in Catuaí, ki se postopoma približujeta koncu svoje proizvodne dobe.
Predelava in sušenje
Po ročnem obiranju češenj se te pustijo naslednjih 24 ur počivati v notranjem rezervoarju, nato pa se pošljejo v lupljenje. S češenj se odstrani le vrhnja lupina, tako da sredica ostane nedotaknjena. Olupljene češnje se nato prenesejo v drugo posodo, kjer naslednjih 36 ur fermentirajo pod stalnim nadzorom temperature. Kasnejše sušenje na afriških posteljah na neposredni sončni svetlobi traja približno 22 dni, odvisno od vremena. Čez noč jih pokrijemo s prozorno, nepremočljivo folijo, da preprečimo dostop vode in vlage, ki bi lahko ogrozila kakovost kave.
Kmetija: Finca la Casa, Café Benigno
Nadmorska višina: 1514 m nad morjem.
Predelava: med
Sorta: Čebelji kip: Catuai - Caturra
Način priprave: Espresso, lonček Moka, vendar ga je vredno poskusiti tudi na filtru:)
Okus: gozdni med, rumena jabolka, mandlji, kremasto telo, jabolčni mošt
EAN: 1803
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER