Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 g
Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 g

Rebelbean Colombia William Ortiz, 250 g

Ni na zalogi
13,11 €
Z DDV

Izbrana in sveže pražena kava Colombia William Ortiz iz pražarne Rebelbean v Brnu.

ARÓNIA - BROSKEV - MANDLE

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Z nakupom tega izdelka boste pridobili 15 točk. Vaša košarica bo vsebovala skupno 15 točk, ki jih je mogoče pretvoriti v bon v vrednosti 0,65 €.
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
srednja
Drevo kave
100% Arabica
 

William je eden od kmetov, ki nam je lani uspelo financirati higrometer, skupaj s kavarnami, ki z nami sodelujejo na debelo v okviru projekta Underdog. To je zelo pomembno orodje za preverjanje razvoja vlage v posušenih zrnih, s katerim lažje dosežemo skladnost in zagotovimo, da je kava v dobri kondiciji za nadaljnje skladiščenje in izvoz. Veseli nas, da smo lahko nadgradili lanskoletno sodelovanje, in upamo, da se bomo na ta način še naprej krepili in razvijali!

Williama smo vprašali: Kako je vaše življenje povezano s kavo?

"Sem tretja generacija pridelovalcev kave, po svojih starih starših in starših. Odkar pomnim, me je vedno obdajala kava in razumel sem celoten proces od izbire zrn in njihovega kaljenja, sajenja na plantaži do njihove polne rasti, vendar sem le malo razumel samo trgovino s kavo. Z njo so se vedno ukvarjali odrasli, v mojem primeru oče. A čeprav sem že od malih nog odraščal ob kavi, sem si tako kot večina mojih vrstnikov želel zapustiti podeželje in se preseliti v mesto. V naši državi imamo na podeželju omejene možnosti za razvoj, kar za gojenje kave velja dvakrat toliko, saj živimo v odvisnosti od zelo nestanovitnih cen. Kmet je pogosto tisti, ki to negotovost odnese, zato kot otrok nisem želel imeti ničesar opraviti s pridelavo kave, saj sem menil, da rezultati mojega truda niso nikoli vidni. Ko pa sem bil star bolj ali manj 15 let, sem se udeležil prvih tečajev o pridelavi kave in se začel zanimati za gojenje izbrane kave.

Še vedno se udeležujem tečajev in usposabljanj ter si prizadevam izboljšati kakovost aromatičnega profila, ki je bila vedno moja prednostna naloga. Začel sem preučevati različne postopke fermentacije. Vendar moram reči, da ni lahko spremeniti načina razmišljanja naših staršev, čeprav ga lahko razumem, glede na to, da so bili vedno v stiku s tradicionalnimi pristopi, torej posaditi kavo, jo pridelati in prodati po ceni, ki je na voljo. Težko je spremeniti ta pristop. Kot napako vidim to, da ne iščemo dodane vrednosti. In to me zelo zanima. Toda po malem že vidim rezultate, z veliko truda in odločnosti že skrbim za svoja kavna drevesa, lahko si privoščim kos zemlje in imam nekaj dreves zase in za brata, to mi daje dovolj svobode, da sem začel eksperimentirati z novimi postopki fermentacije, ki so nam začeli dajati boljše rezultate pri okusu. Zlasti danes nadaljujem proces standardizacije teh fermentacij."

Rezultat Williamovega navdušenja nad različnimi vrstami fermentacije je ta lot, predelan z mlečnokislinsko fermentacijo. Tudi zaradi nje lahko v skodelici pričakujete okroglo, sočno telo, okus po zrelem sadju z dolgim oreščkastim priokusom.

Kmet: William Ortiz

Območje: Bruseljas, San Augustin, Huila

Sorta: Roza Bourbon: sorta: Roza Bourbon

Predelava: opran, mlečnokislinska fermentacija.

Nadmorska viš ina: 1600-1700 m nad morjem.

Industrija Chicas

Okus: aronija, breskev, mandelj

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER