The Naughty Dog Kenija KIRURA, 200g
The Naughty Dog Kenija KIRURA, 200g

The Naughty Dog Kenija KIRURA, 200g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Okusite odlično kavo iz pražarne The naughty dog.

Okus: ČERNI RIŽ - LIMETKA - ZELENA SIVA - TRSTENI CUKRAR

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
srednja
Drevo kave
100% Arabica
 

Ta izbor iz pražarne The Naughty Dog bo navdušil ljubitelje kave, ki se ne bojijo sadnih kav. Skratka, tipična kenijska kombinacija, ki je ne boste želeli odložiti.

Zrna v tem izboru prihajajo iz predelovalne postaje Kirurumwe FCS. Postaja se nahaja v regiji Kianjuki ob vznožju gore Mount Kenya. Lokacija izvora fižola je odgovorna za njegov bogat sadni okus. Mount Kenya je ugasli vulkan, vulkanska prst pa kavnim zrnom zagotavlja veliko hranilnih snovi. Na tem območju se proizvajajo kave z izrazito sadno aromo. Takšna je tudi kava Kirura.

Pri prani metodi predelave gredo češnje skozi t. i. obiralnik, kjer z veliko hitrostjo udarjajo ob kovinske diske z zobmi ali bodicami, pri čemer se odstranita kožica in meso. Po tem koraku ostane zelena koščica, v kateri pa je še vedno nekaj mesa (sladkorja). Da bi lažje odstranili pulpo, se zrna pustijo fermentirati v posodah več ur, pogosto tudi več deset ur. Po fermentaciji se pulpa loči od zrnja in gre lažje dol. Tu se pojavi korak, zaradi katerega to metodo imenujemo pranje. Kava se iz rezervoarjev premakne v kanal za pranje, kjer se zrna sperejo z vodo in odstranijo še zadnji sladkorji - pulpa.

Država .

Nadmorska viš ina: 1400-1600 m nad morjem

Sorta: SL28 , SL34

Predelava: pranje

Aromatski profil: limeta - črni ribez - Earl Grey - trsni sladkor

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER