Keramika Kalabasa Pizca del Mundo
Čaj Maté lahko najbolje uživate iz tradicionalnega južnoameriškega kozarca calabash. Prostornina: 300 ml.
Tradicionalno posodo kalabasa izdelajo tako, da izdolbejo bučo, pri nas znano kot kalabasa ali indijska kumara. V Evropi se je kalabasa začela uporabljati konec 17. stoletja. Tradicionalne posode so nadomestili drugi materiali, na primer priljubljena keramika.
Prednost keramike je njena trajnost in enostavnost vzdrževanja; v nasprotju z bučami se stene keramične kalabase ne zmočijo in zato ne splesnijo. Zato jo samo sperite v vodi. Poleg tega v primerjavi s tradicionalno bučo maté v njej dlje časa ostane bolj vroč.
Ta kalabasa je izdelana v majhni poljski keramični delavnici, zato je vsak kos na svoj način izviren.
V kalabaso, v kateri je bombilla, dajte 2 do 3 čajne žličke listov maté. Voda, segreta na 80 stopinj, se nalije čez kovinsko slamico, ki zagotavlja, da se maté ne zažge. Postopek polnjenja se ponavlja, dokler maté ni močan in dobrega okusa. Maté lahko pijemo tudi sladko, če listom maté v kalabasi dodamo sladkor.
Material: keramika, notranja glazura
prostornina: 300 ml
EAN: 5901854709963
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER