Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g

Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g

Ni na zalogi
14,90 €
Z DDV

Kava je prijetno sladka, z gladkim, čajnim telesom in uravnoteženo kislostjo, ki daje osvežilen okus. Tamarind - češnjeva kola - črni čaj

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Anaerobno
Metoda obdelave
Honey
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Država: Indonezija

Kmetija / pralna postaja: Koerintji Barokah Bersama Cooperative

Okusni profil: tamarind, češnjevec, črni čaj

Sorta: Andung Sari, Sigarar Utang

Metoda predelave: anaerobni med

Nadmorska višina: 1400-1700 m

Regija: Kerinci, Sumatra

Kislost: srednja kislost

ocena pri krofanju: 87

Priporočena priprava: filter

Kmetija:

Koerintji Barokah Bersama združuje 320 kmetov ob vznožju vulkana Kerinci na Sumatri. Vulkanska zemlja zagotavlja rodovitnost, ki koristi kavnim kmetijam s površino od 0,5 do 2,5 hektarja. Kava je glavni pridelek, kmetje pa pridelujejo tudi zelenjavo in sadje. Veliko jih dela tudi na plantažah čaja. Zadruga je bila ustanovljena leta 2017 in je pod Triyonovim vodstvom zgradila pražarno in laboratorij. Združenje kmetom pomaga pri doseganju boljših cen in dostopa do usposabljanja. Pridelek se nabira ročno, nato pa se češnje predelajo na devetih postajah UPH, kjer strokovnjaki nadzirajo kakovost.

Sorta:

Andung Sari, križanec sort Caturra in Timor Hybrid, se zaradi visokega pridelka in sladkega okusa pogosto goji na Sumatri. Je pritlikava rastlina, idealna za nadmorske višine nad 1 250 m. Je enostavna za gojenje, kar kmetom zagotavlja zanesljiv pridelek. Sigarar Utang, ki jo je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja vzgojil ICCRI, je pol pritlikava sorta z bronastimi listi, odporna na kavno rjo. Je križanec med sortama Caturra in Timor Hybrid 831. Proizvaja velika zrna in rodi vse leto. Okusni profil ponuja zeliščne in sadne note, sirupasto telo in intenziven priokus.

Predelava:

Pri tem anaerobnem medu se češnje najprej sortirajo po plavajočih vrsta h in ročno očistijo na dvignjenih gredah. Zrele češnje se nato zaprejo v neprepustne vreče (20 kg) in fermentirajo 7 dni pri 18-22 °C. Nato se olupijo in posušijo skupaj s pulpo na dvignjenih gredah v kupolah, zaščitenih pred dežjem in soncem. Sušenje traja 20-23 dni, nato se kava ročno zmelje in sortira.

EAN: 8594206184036

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER