- Dominik Škoda
- 30379 pogledi
- 0 komentarji
Če imate radi res močno kavo majhnega volumna, je moka posoda idealna za vas. Ena skodelica ima okoli 50 ml, kava iz mokice pa se po moči primerja z espressom. Seveda nikoli ne bo tako močna kot pravo espresso, je pa ji zelo podobna. Prav zato jo je Alfonso Bialetti izumil leta 1933. Želel je, da bi si Italijani, ljubitelji espressa, lahko močno kavo, kot v kavarni, pripravili tudi v udobju svojega doma. Če ste pravkar kupili moka posodo, je to idealen čas, da odkrijete, kako v njej pripraviti tudi izbrano kavo tako, da bo enostavno fantastična.
Priporočena kava | Groba mletja | Voda | Navodila za pripravo | Vse za pripravo
Glavna prednost moka posode je zelo nizka cena v primerjavi z aparati za espresso. Pogosto moka posoda za nekaj sto evrov ustvari bistveno boljšo kavo kot aparat za espresso, ki stane 1-5 tisoč evrov, ali kapsulni aparati za kavo.
ŽELITE KUPITI MOKA POSODO?

GROBA MLETJA: srednje fino mletje

Komentarji (0)