Dos Mundos Mehika Finca Otipan 250g
Popolna izbira za ljubitelje intenzivnih okusov, ki iščejo popolno harmonijo sladkosti in polnosti v vsaki skodelici. Privoščite si izjemno izkušnjo pitja kave. Čokoladna pena - lešnik - češnjev kompot
Območje: Achtotipan, Teocelo, Veracruz
Kmetija : Otipan
Kmet : Raúl de Arcangelis Martínez
Raznolikost: 100% arabica marselessa, bourbon & typica
Predelava kave : med z anaerobno fermentacijo
Nadmorska višina: 1.200 m nadmorske višine
Priporočen pripravek: FILTER
Raúl in njegovi bratje in sestre so šesta generacija kmetov, ki kavo pridelujejo neprekinjeno od leta 1892. Njihova kava je izjemna zaradi njihovega organskega pristopa, ki vključuje lokalno floro in opraševanje kavovcev s strani endemičnih čebel . Družinsko čebelarstvo igra ključno vlogo pri ohranjanju naravnega ravnovesja in doda kavi edinstven okus.
Kmetija se nahaja v gorski mikroklimi, kjer megla iz Mehiškega zaliva naravno namaka kavovec. Trajnostne metode, kot sta sušenje na afriških gredah in organska mokra predelava z nizko porabo vode, poudarjajo varovanje okolja in najvišjo kakovost kave. Raúlova družina že 30 let ne uporablja fosilnih goriv , vključno s sušenjem kave, ki se v celoti izvaja s sončno energijo ali paro iz odpadlih vej.
Postopek 64 HRS se začne z obiranjem kavnih češenj v zgodnji fazi zrelosti. Po temeljitem pregledu se češnje za 64 ur shranijo v anaerobnih rezervoarjih , kjer poteka flotacija. Nato se odstrani le zgornja koža. Ko kmetje preverijo, da so češnje dosegle optimalno fermentacijo, se na terasah začne počasno sušenje na afriških gredah in lahko traja več dni, dokler ni dosežena idealna vlažnost.
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER