GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g
GourmetCoffee Specialty Burundi Gakenke 250g

GourmetCoffee Speciality Burundi Gakenke 250g

Na zalogi
13,90 €
Z DDV

Uravnotežena naravna kava s sladkimi sadnimi notami. Kot nalašč za tiste, ki iščejo poln okus s prijetnim in dolgim pookusom. Okus: jabolko - suhe brusnice - čokolada

Ali želite kavo zmleti?
Na zalogi > 5 kosov, dostavljeno 7.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Naravno (natural)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
Datum praženja
2025-10-16
 

Nadmorska višina: 1 670 - 1 800 m nad morjem

Regija: Kayanza, Gatara

Sorta: Red Bourbon

Kmetija: Gakenke

Meseci trgatve : marec - julij 2024

Pražarna: Beansmith

Uvoznik: Sucafina

Kaj je GourmetKafé Specialty?

To je izbor kav, ki smo jih skrbno izbrali, pražarna Beansmith pa jih je pražila za nas. Obstaja veliko opredelitev, združenje SCA (Select Coffee Association) pa izrecno navaja, da so to kave, ki pri strokovnem ocenjevanjudobijo vsaj 80 od 100 točk in nimajo večjih napak v okusu. Pri naših izbranih kavah boste vedno našli tudi 100-odstotno preglednost (kmetije, uvoznik, pražarna in prodajalec na drobno).

V čem so naše izbrane kave drugačne?

Ne pričakujte izrazite grenkobe v kavi, saj so pražene lažje kot običajne kave. Praviloma boste v njih našli več sadnih okusov. Vse naše kave so primarno namenjene za domačo pripravo kot filter kava, vendar to ne pomeni, da ne morejo biti zanimive v moka lončku.

Kaj nas je pritegnilo k tej kavi?

V našem portfelju kav je bistvenega pomena imeti dobro naravno kavo, zato je bila ta kava očitna izbira. Naravna predelava kave je metoda, pri kateri se kavna zrna sušijo neposredno v kavni češnji, tj. z vso pulpo. Ta tradicionalni postopek daje kavi bogat, sladek in pogosto sadni okus, saj zrna med sušenjem absorbirajo sladkorje in druge snovi iz pulpe. Ta način predelave je običajen na območjih z veliko sonca in ima ključen vpliv na končni profil kave.

Nasvet za pripravo

Natančne grobosti mletja ne zapišemo, ker vsak mlinček melje drugače, vendar lahko poskusite zmleti približno tako, kot je navedeno spodaj. Vendar je to v resnici eden od številnih različnih primerov. To je le nekakšna odskočna deska.

Kapljanje 18 g (60 ml bloom), skupaj 250 ml v 2:30 min.

Informacije kmeta/uvoznika

Gakenke je bil zgrajen leta 1991. V obratu z 224 sušilnimi posteljami lahko predelajo do 750 ton na sezono. Ima 2 flotacijska bazena, 10 fermentacijskih bazenov in 2 namakalna bazena. Sušilnica ima 150 dvignjenih ležišč.

Postaja ima 1 780 registriranih članov kmetov, ki se razprostirajo na 22 hribih v občini Gatare v provinci Kayanza. Organizirani so v skupine po 30 ljudi, ki jih vodi vodja proizvajalcev, ki olajšuje komunikacijo in organizacijo s postajo.

Večina kavovcev v Burundiju je zaradi kakovosti sorte Red Bourbon. Zaradi vse manjših nasadov kave je staranje podlag v Burundiju zelo velik problem. Da bi podprla kmete pri obnovi nasadov, družba Greenco kupuje semena od Inštituta za agronomske znanosti v Burundiju (ISABU), ustanavlja drevesnice in kmetom prodaja sadike po ceni, ki je nižja od stroškov.

BV sezoni obiranja se kava selektivno ročno obira. Češnje so splavljene v majhnih vedrih, da se preveri njihova kakovost. Kakovostne češnje se nato ročno sortirajo in odstranijo poškodovane, nezrele in prezrele češnje. Češnje se nato sušijo 3 do 4 tedne na sušilnih mizah v enem sloju. Med sušenjem obiralci pregledujejo češnje in iščejo poškodovane kose. Po sušenju se pergament zapakira v vrečke in odpelje v skladišče. Strokovnjaki v laboratoriju družbe Greenco ocenijo vsako serijo in zagotovijo sledljivost v celotnem postopku.

EAN: 8594206183787

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER