GourmetCoffee Specialty - Ruanda Ngororero 250g
Sadna bomba Ruande, ki jo morate poskusiti! Okus: črni ribez, sladkorni trs, darjeeling.
Okus: črni ribez, sladkorni trs, darjeelingNadmorska višina: 1600-2000 m Metodapredelave: pranaLokacija: Ngororero, Zahodna provinca, RuandaSorta:
Lastnik: 1405 malih kmetov v sodelovanju s podjetjem SucafinaEmbalaža: 250gOcenakupa: 87Uvoznik: SucafinaPražarna: Beansmith
Kaj je GourmetCoffee Specialty?
To je prava izbira kave, ki jo je za nas skrbno izbrala in spražila pražarna Beansmith. Definicij je veliko, ena od natančnejših, ki jo je pripravilo združenje SCA (Select Coffee Association), pa pravi, da so to kave, ki pri strokovnem ocenjevanju dobijo vsaj 80 od 100 točk in nimajo natančno navedenih napak v okusu. Pri naših izbranih kavah boste našli tudi 100-odstotno preglednost (kmetije, uvoznik, pražarna in prodajalec na drobno).
V čem so naše izbrane kave drugačne?
Ne pričakujte izrazite grenkobe v kavi, saj so pražene lažje kot običajne kave. Praviloma boste v njih našli več sadnih okusov. Vse naše kave so primarno namenjene za domačo pripravo kot filter kava, vendar to ne pomeni, da ne morejo biti zanimive v moka lončku.
Kaj nas je pritegnilo k tej kavi?
Ondrej Sheik iz Beansmitha je s kavo s te kmetije v prejšnjih letih tekmoval na tekmovanju Barista leta, dal nam je tip, kava je bila zelo dobra in odločili smo se zanjo. Toda to, kar je nastalo iz nje, je pravi podvig. Kava ni tako kisla, kot bi lahko pričakovali od ribezovih kav, tako da združuje prijetno sadnost ribeza s sladkostjo, zame osebno verjetno najboljša od naših kav (Dominik), ampak vsak ima rad nekaj drugega :-)
Nasvet za pripravo
Natančne grobosti mletja ne zapišemo, ker jo ima vsak mlinček drugačno, lahko pa jo poskusite zmleti tako, da dobite približno to, kar smo dobili spodaj. Vendar je to v resnici eden od številnih različnih primerov. To je le nekakšna odskočna deska.
Kapalka - 18 g -> 3:00 -> 250 ml, klasična 95C
Aeropress - 10g + 100ml od 2min stiskanja, poskusite naliti 85C za več sladkosti, pri 95C pride do izraza kislost
Informacije od kmeta
Kava iz pralnice Ngororero je po vsem svetu cenjena zaradi odlične kakovosti in okusa. Za kave je značilna kompleksna paleta okusov, ki vključujejo jagodičevje, citruse, sladke paradižnike in med.
Obiranje in obdelava po obiranju - Po odkupu češenj od proizvajalcev gre kava Ngororero skozi strog postopek sortiranja. Najprej osebje pralnice s flotacijo odstrani vse slabše češnje. Nato posebej usposobljeno osebje vizualno pregleda preostale češnje in ugotovi vizualne napake.
V sodelovanju z našim partnerjem za trajnostni razvoj, fundacijo Kahawatu, podjetje Sucafina Rwanda veliko vlaga v povečanje donosov, usposabljanje kmetov, projekte za izboljšanje kakovosti, okoljsko trajnost in druge načine za izboljšanje preživetja kmetov. Program za razvoj kmetov podjetja Sucafina Rwanda v partnerstvu z London School of Economics (LSE)podpira kmete z usposabljanjem za dobre kmetijske prakse ter dostopom do posojil, kmetijskih vložkov in kmetijskih storitev. Nova pobuda za zdravje tal uporablja podatke o analizi tal, ki jih zbira Sucafina Ruanda, za prepoznavanje kmetij, na katerih so tla prekisla. Tem kmetom se razdeli apno in izobraževanje.izobraževanje o njegovi uporabi, ki prispeva k izboljšanju kakovosti tal.
Poleg tega drevesnice letno zagotovijo do 4 milijone sadik, ki kmetom pomagajo pri obnovi korenin. Sucafina Ruanda ima tudi številne projekte, ki so namenjenipodpori splošnemu preživetju kmetov. Osredotočajo se na enakost spolov in podpirajo več ženskih zadrug, tako da jim pomagajo pridobiti dostop do zemlje, sadik in doseči trženje kave. Ponujajo usposabljanje na področju finančne pismenosti in alternativnih dejavnosti za ustvarjanje dohodka.
EAN: 8594206182582
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER