Beansmiths Kostarika El Perezoso 250g
Beansmiths Kostarika El Perezoso 250g

Beansmiths Kostarika El Perezoso 250g

Ni na zalogi
13,90 €
Z DDV

Ime je dobila po kostariškem lenivcu, ki pooseblja mirnost in počasnost ter skrbni in metodični postopek pridelave kave. Mandarina, brusnični sok, čokoladna ploščica

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Honey
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Država: Kostarika

Kmetija/pralnica: El Tanque, El Sol del Este, Don Chano

Sorta: Mešani

Metoda predelave: med

Nadmorska višina: 1300-1600 m nad morjem.

Zahodna dolina

Kislost: srednja kislost

ocena kupejev: 85

Lot El Perezoso je bil pridelan na treh prijaznih kmetijah v regiji West Valley, ki se nahaja v osrčju Kostarike. Predstavimo si kmetije.

Kmetija"El Tanque"je ponos bratov in sester Johane in Alonsa Porras Cabezas. Kljub poklicni karieri sta po starših podedovala strast do pridelave kave. Skrbno vzdržujeta kmetijo in pridelujeta sorte Caturra in Catuaí, ki jih je njun oče dolga leta gojil in obnavljal. Dokaz njunih prizadevanj je vsakoletna stalna in kakovostna letina.

Kmetija"El Sol Del Este"je v lasti Gabriele Rojas Calvo. Njena strast do pridelave odlične kave presega okvire kmetovanja. S strastjo okuša kavo in z veseljem poučuje druge proizvajalce, povezane s podjetjem Coopronaranjo R.L.

Gerardo Enrique Salazar Gonzales je lastnik tretjega čudovitega posestva"Don Chano". Njegovo kavarno bi zlahka zamenjali za botanični vrt, saj ima naravne, ekološke kmetijske prakse ter širok izbor produktivnih in visokokakovostnih sort kave.

Vsa tri posestva skupaj pridelajo približno 550 faneg na leto, kar po predelavi ustreza 250 vrečam po 69 kg.

Lokalna zemlja je bogata s hranilnimi snovmi in idealna za gojenje kave, kmetije pa se nahajajo na optimalni nadmorski višini. Zaradi bolezni in podnebnih sprememb so v zadnjih 20 letih vzgojili nove sorte, ki so odporne proti boleznim in suši, imajo večjo produktivnost in odlično kakovost kave. Te sorte zahtevajo večje razdalje med rastlinami, hitreje zorijo in dajejo večji pridelek. Potrebujejo tudi več kemičnih ali naravnih gnojil glede na analizo tal. Kmetije poudarjajo gojenje v senci, zlasti zaradi trenutnih podnebnih težav. Vsa uporabljena gnojila so odobrena s strani kostariškega ministrstva za kmetijstvo, močno pa se uveljavlja uporaba mikroorganizmov ter naravnih dodatkov za tla in listje, da se ohrani popolnost tal.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER