Gill's India Mysore Plantation A 100g
Okroglo telo, mlečna čokolada, rahlo začinjen značaj in rahel zaključek s sadnimi notami.
Najprimernejša priprava - Espresso.
Območje Mysore, znano tudi kot Karnataka, je eno od glavnih indijskih območij, kjer se prideluje kava. V tej zvezni državi se proizvede več kot polovica nacionalne količine kave. Večino te kave pridelajo mali kmetje. Drugi del pridelajo velika posestva.
Karnataka ima tri geografsko ločena območja:
1. obalna območja Karavali 2.območje Malenadu z Zahodnimi Gati.
Tu je večina velikih nasadov kave. 3. območje Bayaluseeme
Kavna zrna za to serijo so bila izbrana na različnih plantažah glede na velikost in kakovost. Plantaža Mysore ima rahlo kisel značaj s srednje močnim telesom in močnim čokoladnim značajem.
Rastline kave začnejo cveteti marca/aprila na začetku glavne deževne sezone. Žetev običajno poteka od novembra do februarja za kavo Arabica in od januarja do marca za kavo Robusta. Obiranje poteka ročno. Večina indijske kave se prideluje v senci.
Indijska kava se razvršča po posebnem in nekoliko zapletenem sistemu razvrščanja z delitvijo po regijah. Delitev temelji na velikosti zrn in številu napak -torej A, AB, B, C in PB.
Kmetija: Kmetija: Mysore
Razred: S.795/Kent/Catimor
Predelava: Izprana
Nadmorska višina: 1000-1200 m nadmorske višine.
Regija/območje : Mysore Plantation A
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER