Rebelbean Brazil Vinhal, 250 g
Izbrana in sveže pražena kava Brazil Vinhal iz pražarne Rebelbean v Brnu. Nizozemski kakav - cimet - pekan
Kaj pravi pražarna Rebelbean o kavi?
Dekleta so se osredotočila na uvoz kav iz Kolumbije, vendar so nekako po srečnem naključju na WOC enkrat naletela na kave družine Vinhal, beseda je nanesla in že so se ukvarjali z uvozom njihovih kav. Rafael, najstarejši sin, ki se ukvarja s poslovno platjo družinskega kavnega posla, si dejansko prizadeva prodreti na pot neposredne prodaje in neposrednega izvoza, saj rad pozna končnega kupca svoje kave.
Nismo nameravali kupiti več lotov iz Brazilije, saj smo enega že imeli pripravljenega za prodajo, vendar so bili ti loti majhni in mega zanimivi! Da, množina pomeni, da imamo v rezervi še enega! Ta lot št. 85 je pritegnil našo pozornost s svojo svetlo cimetovo aromo. Najprej smo se spogledovali z rokami in se spraševali, ali ima kdo na rokah sveže nanesen losjon ali pa so njegove roke umazane od našega polža Cinnamon Wool. Vendar je to res značilnost te kave in postopka, po katerem je bila predelana.
Ko berem opis predelave, je v bistvu opisan intenziven med, kot če bi vam v Kostariki rekli, da je to "črni med". To pomeni dolg čas fermentacije na afriških posteljah, natančneje 90 ur, pri čemer se pulpa v največji možni meri ohrani na zrnu. Pri metodi pridelave medu je bistveno, koliko pulpe se ohrani na zrnu, koliko časa traja fermentacija, preden se zrno ponovno opere, kako pogosto se zrno grabi in v kako debelem sloju se suši. Nato se kava posuši klasično na "terasi".
Kmet: družina Vinhal
Regija: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
Sorta: IBC12
Predelava: fermentiran med (90 ur)
Nadmorska viš ina: 980-2500 m nad morjem
Uvoznik: Chicas Industry
Okus: nizozemski kakav - cimet - pekan
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER