Rebelbean, Brazil Vinhal, 250 g
Rebelbean, Brazil Vinhal, 250 g

Rebelbean Brazil Vinhal, 250 g

Ni na zalogi
11,90 €
Z DDV

Izbrana in sveže pražena kava Brazil Vinhal iz pražarne Rebelbean v Brnu. Nizozemski kakav - cimet - pekan

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Metoda obdelave
honey
Kislost
srednja
Stopnja praženja
srednja
Drevo kave
100% Arabica
 

Kaj pravi pražarna Rebelbean o kavi?

Dekleta so se osredotočila na uvoz kav iz Kolumbije, vendar so nekako po srečnem naključju na WOC enkrat naletela na kave družine Vinhal, beseda je nanesla in že so se ukvarjali z uvozom njihovih kav. Rafael, najstarejši sin, ki se ukvarja s poslovno platjo družinskega kavnega posla, si dejansko prizadeva prodreti na pot neposredne prodaje in neposrednega izvoza, saj rad pozna končnega kupca svoje kave.

Nismo nameravali kupiti več lotov iz Brazilije, saj smo enega že imeli pripravljenega za prodajo, vendar so bili ti loti majhni in mega zanimivi! Da, množina pomeni, da imamo v rezervi še enega! Ta lot št. 85 je pritegnil našo pozornost s svojo svetlo cimetovo aromo. Najprej smo se spogledovali z rokami in se spraševali, ali ima kdo na rokah sveže nanesen losjon ali pa so njegove roke umazane od našega polža Cinnamon Wool. Vendar je to res značilnost te kave in postopka, po katerem je bila predelana.

Ko berem opis predelave, je v bistvu opisan intenziven med, kot če bi vam v Kostariki rekli, da je to "črni med". To pomeni dolg čas fermentacije na afriških posteljah, natančneje 90 ur, pri čemer se pulpa v največji možni meri ohrani na zrnu. Pri metodi pridelave medu je bistveno, koliko pulpe se ohrani na zrnu, koliko časa traja fermentacija, preden se zrno ponovno opere, kako pogosto se zrno grabi in v kako debelem sloju se suši. Nato se kava posuši klasično na "terasi".

Kmet: družina Vinhal

Regija: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

Sorta: IBC12

Predelava: fermentiran med (90 ur)

Nadmorska viš ina: 980-2500 m nad morjem

Uvoznik: Chicas Industry

Okus: nizozemski kakav - cimet - pekan

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER