Beansmiths Etiopija Bensa Damo 250g
Beansmiths Etiopija Bensa Damo 250g

Beansmiths Etiopija Bensa Damo 250g

Ni na zalogi
14,90 €
Z DDV

Izjemna kava z nepozabnim okusom.

Zeleni čaj breskev - yuzu - jasmin

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi
detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Država.

Kmetija: Bensa Damo

Sorta: 74110, 74112 in 74158

Nadmorska višina: 1860-2160 m.n.v.

Območje: vas Damo, Bensa, Sidama

Kislost: srednja kislost

Ocena pri krofanju: 85+

Način predelave: opran

Priporočena priprava: filter

Damo se nahaja na rodovitnih pobočjih visoke gore Shanta Golba v osrčju Etiopije. Lokalno pleme Sidama obdeluje te hribe in že več generacij prideluje to kompleksno kavo, znano po sadnih notah in sirupastem telesu. V sodelovanju z lokalnimi kmeti zagotavljajo trženje pridelka.

Kava se tradicionalno prideluje ekološko v senci avtohtonih dreves, ki se ne obrezujejo ročno, kar zagotavlja ustrezno senco, upočasnjuje rast in povečuje produktivnost. Kmetje in lokalni delavci nabirajo in sortirajo le popolnoma zrele rdeče češnje.

V nekaj urah po prihodu na postajo sadežem odstranijo lupino in jih nato 48-72 ur fermentirajo v cisternah, da se razvije značilen aromatični profil kave. Po skrbnem pranju se pergament sušijo na dvignjenih afriških gredah 12-15 dni, zelena kava pa 45 dni počiva v lokalnem skladišču, preden se skrbno odstrani pergament in ročno sortira, da je pripravljena za izvoz.

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER