Fiftybeans Indonezija Tropical gumijasti bomboni 200g
Kava s pridihom fermentacije, uravnotežena, polnega telesa, sladka in sočna, ki ponuja kompleksen in osvežujoč okus. Okus: modro sadje - gumijasti medvedki - bonboni
Država.
Obdelava.
Kmetija: Frinsa Estate
Kmet: Wildan Mustofa
Sorta: Sigarar Utang
Nadmorska višina: 1400 m nad morjem
Priporočena priprava: filter
Wildan najprej skrbno izbere zrele kavne češnje, nato pa jih združi z laktobacili in začne 24-urno fermentacijo. Ta postopek poveča sladkost, sočnost in gladko teksturo kave. Po fermentaciji se češnje v tankem sloju razporedijo na sušilnih terasah, kjer jih delavci redno obračajo, da zagotovijo enakomerno sušenje. Po končanem sušenju se kava olupi in pripravi za odpremo v pražarno Fiftybeans.
Barist priporoča, da kavo prelijete z vodo s temperaturo 100 °C, saj so višje temperature zaradi morebitnega "zažiga" kavnih zrn mit. Kava se praži pri 600 °C, zato se zrna ne morejo "zažgati". Za filtrirano kavo je najbolje, da zrna uporabite ne prej kot 7 dni po praženju.
Po prvem odprtju paketa ga pred kuhanjempustite na zraku vsaj 4 ure, da se izognete grenkim notam v okusu.
EAN: 8594226860125
Morda vam bo všeč tudi
LB PLACEHOLDER