The Naughty Dog Unicorn 11 200g
The Naughty Dog Unicorn 11 200g

The Naughty Dog Unicorn 11 200g

Ni na zalogi
15,90 €
Z DDV

Unicorn Blend #11 je sveža in igriva kava z okusom citrusov, črnega čaja in sladkosti gumijastih medvedkov. Nežna cvetlična aroma in rahlo telo zaokrožita sočno in čisto skodelico.

Ali želite kavo zmleti?
Ni na zalogi

Dodatki

detail_vyhody_heureka.png Preverjeno na ceneje.si detail_vyhody_doprava_zdarma.png Brezplačna dostava za naročila nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Široka ponudba na zalogi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Vsak teden pražena kava
Priporočena priprava
filtrirana kava
Metoda obdelave
Prano (washed)
Metoda obdelave
Anaerobno
Kislost
srednja
Stopnja praženja
svetle
Drevo kave
100% Arabica
 

Zmešajte kavo: MIX Etiopija in Kolumbija

Predelava.

Sorta: Gesha, Heirloom

Nadmorska višina: MIX

Priporočena priprava: Filtriranje:

Kolumbija - Wilder Lazo / Gesha

Wilder Lazo se je s kavo začel ukvarjati leta 2017, ko je prišel pomagat očetu na družinsko kmetijo El Diviso v gorski regiji San Adolfo v Huili. S svojim znanjem genetike in veliko strastjo do učenja je hitro začel ambiciozen projekt - danes na kmetiji pridelujejo več kot 12 sort izbrane kave, skrbno izbrane z različnih koncev sveta. Kava tu raste v čistem gorskem okolju, v bogati zemlji in pod nadzorom inovativnih praks. Ena od teh je anaerobna fermentacija z listi limonske trave, ki daje kavi značilen citrusni in cvetlični značaj. Nastala skodelica je sveža, rahlo kisla in lepo sladka - prava poslastica za ljubitelje dobre kave.

Kolumbija - Aristobulo Rayo / Gesha

Regija Tolima je ena najpomembnejših kavnih regij v Kolumbiji, za katero so značilni rodovitna vulkanska tla, visoka nadmorska višina in močna kmetijska tradicija. Kava tu raste v razmerah, ki so idealne za ustvarjanje kompleksnih in elegantnih okusov. Za to posebno strastjo stoji Aristobulo Rayo, kmet, ki se ponaša z natančnostjo izdelave in inovativnostjo. Njegova oprana kava odraža tako izjemno kakovost zrn kot tudi močan odnos med kmetom in predelovalno postajo. Zrna se predelujejo po klasični metodi pranja - po oluščenju se 24 ur fermentirajo v betonskih posodah, nato se temeljito operejo in od 3 do 6 tednov sušijo na dvignjenih afriških posteljah. Ta postopek poudari čistost okusa, nežne čajne note in subtilno telo, ki so značilni za visokogorsko, vrhunsko gesho.

Etiopija - Suke Quto

Za kavo Suke Quto stoji Tesfaye Bekele, vizionar in ustanovitelj istoimenske pralnice v etiopski regiji Guji. Kraj, ki je bil prej znan predvsem po živinoreji, je spremenil v svetovno znano kavno regijo. Sodeluje z več kot 170 kmeti in iz njihovih češenj ustvarja edinstvene serije izbrane kave. Postaja se nahaja na nadmorski višini do 2 100 metrov, kar prispeva k kompleksnemu, svežemu in sadnemu okusu kave. Pri predelavi se uporablja metoda pranja, ki zagotavlja največjo čistost in jasnost okusov. Po fermentaciji in temeljitem pranju se kava posuši na dvignjenih afriških posteljah. Rezultat je eleganten profil z nežnimi sadnimi in citrusnimi notami, značilnimi za najboljše etiopske kave.

EAN: 3082

Morda vam bo všeč tudi

LB PLACEHOLDER